Ajuntament / Associacions / Benicarló / Drets i consum / Emprenedors / IVAJ / Joventut / Oci

Fòrum Jove

Des de l’Institut Valencià de la Joventut s’està elaborant un esborrany per a una nova Llei de Joventut, ja que es considera necessari, un marc normatiu que incorpore, a les polítiques de Joventut, elements com els següents:

1. Municipalització. La Xarxa Jove: impulsar les polítiques de joventut locals i recolzar el treball en xarxa dels ajuntaments i les entitats juvenils de la Comunitat Valenciana.
2. Participació dels i les joves: ampliar la participació de joves en el Consell Rector de l’IVAJ, promoure la participació de grups de joves no associats, i de forma individual, mitjançant els Fòrums Joves.
3. Oci Educatiu: reconèixer la necessitat de l’oci educatiu per a la formació de xiquets i xiquetes, adolescents i joves i establir un sistema comú, que puga integrar recursos públics i privats, i que acredite les competències adquirides amb el voluntariat en activitats de temps lliure educatiu.
4. Inclusió: considerar la inclusió i la igualtat com a eixos prioritaris de les polítiques de joventut.
5. L’Estratègia Valenciana de Joventut: coordinar les polítiques de joventut i establir nous instruments per a la planificació i control, entre altres, Observatori de la Joventut de la Comunitat Valenciana, Comissió Interdepartamental de Joventut de la Generalitat…
Com que la participació es considera una prioritat, l’elaboració de la Llei ha de ser també un procés participatiu.

Formes de participar:
– Fòrums Joves: reunions obertes de joves o persones que treballen en joventut o que estiguen interessades en debatre els diferents aspectes de l’esborrany.
– Enquestes per a joves: en el web Fòrum Jove, en la des de l’IVAJ, a les reunions obertes i als SIJ’s que vulguen participar.
– Consultes obertes al web de Transparència de la Generalitat: on es podrà opinar sobre cada article de l’esborrany.
– Reunions i debats amb experts: a les conferències i/o debat programades al Foro d’Escoles d’Animació, als grups de treball de l’Infòrum…

Així doncs, us esperem el 9 de juny a les 19h a l’Edifici Gòtic al carrer Major, 11 de Benicarló.

Anuncis